Taikauskoa vai sattumaa

Taikausko pitää sisällään todella paljon erilaisia uskomuksia. Monelle varmasti jo lapsesta tuttu; kun näet mustan kissan kävelevän tien yli, sylkäise viisi kertaa vasemman olkapään yli, ettei sinulle tapahdu mitään pahaa. Jos korvasi punottaa kovasti, niin silloin joku sinulle rakas ihminen ajattelee sinua. Jos vasen jalkapohjasi kutiaa, voitat rahaa. Näitä löytyy paljon erilaisia uskomuksia, joihin uskoo tai ei usko.

 

 

Onhan se mukavaa huomata, jos vasen jalkapohja kutiaa, ja odotat juuri lottoarvontaa. Istut kädet ristissä, jalkapohja kutiaa niin, että sinun tekisi mieli repiä koko jalka irti. Mutta et halua tehdä mitään, ennen kuin lottonumerot on arvottu, koska pelkäät, että voitto menee sivusuun. Mitäpä tuohon sanoisi muuta kuin, että onnea. Jos onnistaa, niin ei muuta kuin toivomaan vastaavaa jokaiselle lauantai-illalle.

 

Maailmassa tunnettu epäonnenpäivä on perjantai 13. Se voi kuitenkin olla monelle suuri onnenpäiväkin. Lehdet kuitenkin kirjoittavat varoitusmielessä ennen tuota päivää kaikenlaisia juttuja: varo sitä ja varo tätä. Älä mene ulos, älä aja autoa, älä mene bussilla. Jos kaikkea uskoisi, koko maailma pysähtyisi aina, kun perjantai sattuisi olemaan 13. päivä. Missä tuona päivänä olisi turvassa, voihan sitä omassa kodissakin sattua kaikenlaista ikävää, ja usein myös sattuu. Tutkimuksien mukaan kodissa sattuu todella paljon erilaisia onnettomuuksia.

 

Näet tähden lentävän, esitä nopeasti joku toivomus. Jos onni on myötä, toiveesi toteutuu. Juttelet ystäväsi kanssa, ja sanotte yhtä aikaa saman asian, kuin yhdestä suusta, silloinkin voit esittää jonkin toiveen. Älä sano toivettasi ääneen, koska silloin se menee pieleen. Ole varovainen lasitavaroiden ja peilien kanssa, ettet vahingossa pudota mitään lattialle. Mutta jos näin käy, et siis tahallisesti pudota, tietää sirpaleet sinulle onnea jopa seitsemäksi vuodeksi eteenpäin. Kuka onkaan alun perin keksinyt näitä erilaisia taikauskoon perustuvia asioita, ja miten niihin on saatu vastauksia. Nähtävästi jollekin on sattunut, jokin edellä mainituista, ja sen jälkeen tapahtunut jotakin mukavaa, ja päinvastoin. Vielä yksi sanonta, sinne mihin sateenkaari loppuu, löytyy aarre. Ei muuta kuin etsimään, siinä onkin puuhaa.